U Semberiji proslavljena crkvena i školska slava Savindan
U crkvama, osnovnim i srednjim školama i fakultetima širom Semberije liturgijama, obredima lomljenja slavskih kolača i školskim priredbama proslavljen je Dan Svetog Save.
Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić prisustvovao je proslavi u Srednjoj tehničkoj školi „Mihajlo Pupin“ čiji učenici postižu značajne uspjehe u obrazovanju, zahvaljujući, između ostalog, i savremeno opremljenim kabinetima za praktičnu nastavu i praksi koju obavljaju u 32 preduzeća.

Uz praznične čestitike, gradonačelnik Mićić je poželio svim bijeljinskim učenicima da svojim znanjem i zalaganjem doprinesu napretku svog Grada i da budu nosioci razvoja Republike Srpske.
- Svake godine je zadovoljstvo vidjeti s koliko truda učenici i prosvjetni radnici pripremaju priredbe u čast Svetog Save. Ova djeca pokazuju da shvataju kolika je važnost čuvanja tradicije i kulture jednog naroda, a ovakvi marljivi kakvi su bili prilikom pripremanja svečanosti, siguran sam da će u budućnosti voditi Bijeljinu i Republiku Srpsku putem ekonomskog i svakog drugog napretka - istakao je gradonačelnik Mićić.

Direktor Tehničke škole Milenko Maksimović ovom prilikom uručio je zahvalnice za doprinos u afirmaciji ove obrazovne ustanove gradonačelniku Mićiću, načelniku Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine Tomici Stojanoviću i šefu Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije Ankici Todorović.

Predsjednik Skupštine Grada Slaviša Marković bio je kum slave Muzičke škole „Stevan Stojanović Mokranjac“, u kojoj je, takođe, svečano obilježena školska slava.