Аmbasador Srbije u BiH: U Bijeljini kao u svojoj sredini
Za Srbiju je najvažnija stabilnost i opstanak Republike Srpske, a za Srbiju će svako ko pobijedi na narednim izborima u Republici Srpskoj biti partner, poručio je, između ostalog, ambasador Srbije Stanimir Vukićević nakon današnje oproštajne posjete Bijeljini i gradonačelniku Mići Mićiću.
Аmbasador Vukićević je tokom svog mandata bio čest gost u Gradu Bijeljina koji je, po njegovoj ocjeni kapija Republike Srpske za Srbiju.

- Gradonačelnik Mićić je, prije svega, moj prijatelj i ovo je bio jedan u nizu naših razgovora o Bijeljini. Za Srbiju je izuzetno važno da Republika Srpska ostane što stabilnija, složnija i jača i opstane u svojim naporima da njenom narodu, bez obzira na vjeru i naciju, obezbijedi dobar život - naveo je ambasador Vukićević uz riječi zahvalnosti gradonačelniku Mićiću i njegovim saradnicima na saradnji tokom prethodnih godina.

- U ovom Gradu sam se uvijek osjećao kao čovjek koji je došao u svoju sredinu, a ne kao stranac. Perspektive Bijeljine i jesu u povezivanju sa Srbijom. Najavljeni projekti infrastrukturnog razvoja, prije svega projekti izgradnje autoputeva, pokazuju da će to u narednom periodu biti još lakše ostvarljivo. Budite uporni u odbrani vaših nadležnosti i politike unutar BiH i budite dobar partner Srbiji - naglasio je Vukićević.

Gradonačelnik Mićo Mićić istakao je da je saradnja sa ambasadorom Vukićevićem bila izuzetno dobra, te da je više puta dolazio u Bijeljinu sa savjetima koji su pomogli ovom Gradu, ali i Republici Srpskoj.

- Žao nam je što odlazi i nadamo se da će se njegov nasljednik na isti način odnositi prema Bijeljini i Republici Srpskoj, jer nam je ambasador Vukićević bio od velike koristi. Čestitam mu odlazak na novu dužnost, a siguran sam da će dostojno predstavljati Srbiju i srpsku politiku bilo gdje da bude, kao što je to radio i ovdje - ocijenio je Mićić, ističući da će ovaj Grad iskoristiti prednosti koje mu daje položaj prema Srbiji.