Pravni fakultet
0
0
Pravni fakultet
Poštovane koleginice i kolege,

Imam izuzetnu čast i zadovoljstvo da mogu da vam se obratim i pozdravim vas na početku nove školske godine na Pravnom fakultetu Univerziteta Sinergija u Bijeljini i zaželim uspeh u sticanju akademskih znanja.

Posebno raduje dolazak vas koji ste upisali prvu godinu studija i upućujem vam čestitke na izboru fakulteta. Donijeli ste pravu odluku za vašu buduću karijeru.

Akademski programi ,koji su pred vama, koncipirani su po uzoru na programe najboljih svetskih fakulteta iz ove oblasti i to je prilika da budete savremeno pravnički obrazovani ..Veliku pomoć u savladavanju programa imaćete od naših profesora i asistenata , eminentnih stručnjaka u svojim oblastima. Ovo su pretpostavke da po završetku studija spremno započnete profesionalne karijere diplomiranih pravnika.

Kolege studenti starijih godina već su upoznati sa ozbiljnošću i kvalitetom nastave koja se ostvaruje na našem fakultetu. Želim im da nastave vrijedno da rade i uče, kako bi do kraja studija stekli neophodna znanja za budući profesionalni rad.

Savremeno studiranje zasniva se na Bolonjskoj deklaraciji koja je u potpunosti implementirana u naše akademske programe. Ovo podrazumijeva interaktivnost u nastavi, pa se očekuje da se kroz različite oblike uključite u nastavni proces, što će biti vaš doprinos njihovom ostvarivanju i unapređenju.

Očekujem, takođe, da svojom aktivnošću doprinesete radu studentskog parlamenta i drugih oblika studentskog delovanja. Na taj način lično ćete se promovisati u akademskoj zajednici i doprinijeti promociji fakulteta na kome studirate.

Na kraju, još jednom želim vam mnogo uspeha, hrabrosti, upornosti i istrajnosti u sticanju novih znanja, kao i ličnu sreću.

Dekan
Prof.dr Slavoljub J. Vukićević
Pročitaj više