Srećna Nova 2018. godina
Srećnu Novu 2018. godinu i Božićne praznike želi vam

Inndex Media d.o.o.
Nema stečaja u Banji Dvorovi, Vlada da reprogramira dug
Na današnjoj sjednici Skupštine Grada Bijeljina odbornici su usvojili set mjera za poboljšanje stanja u Banji Dvorovi. Na ovaj način, za sada je u Banji izbjegnut stečaj, a radnici su zaštićeni od gubitka posla.
Produžen Javni poziv nezaposlenim licima za obuku i prekvalifikaciju u oblasti drvoprerade
Grad Bijeljina i Javna ustanova Zavod za zapošljavanje Republike Srpske su do 13. novembra produžili Javni poziv nezaposlenim licima za prijavu učešća u programu obuke u sklopu Projekta „Kontinuiranom instuticionalnom saradnjom do održivih radnih mjesta u Bijeljini“.
Cilj sprovođenja obuke po ovom Javnom pozivu je sticanje znanja i vještina potrebnih za obavljanje poslova na konkretnom radnom mjestu, i to za Program osposobljavanja operatera za rad na CNC mašinama za obradu drveta, kao i Program osposobljavanja za preradu drveta/stolara namještaja.
„Srbadija“ se vraća iz Španije sa dva zlata
Na Šestom međunarodnom takmičenju horova „Kanta al mar“, održanom u u španskom gradu Kalelja kod Barselone, Srpsko crkveno i pjevačko društvo„Srbadija”, pod dirigentskom upravom Desanke Trakilović i Jelene Milićević Trakilović, osvojilo je dvije zlatne medalje.
Grad dobio igralište za djecu sa poteškoćama u razvoju
U Gradskom parku u Bijeljini otvoreno je inkluzivno igralište za djecu sa posebnim potrebama. Projekat opremanja ovog dijela dječijeg igrališta u Gradskom parku, vrijedan 15.000 konvertibilnih maraka, relizovao je Rotarakt klub Bijeljina, odnosno, podmladak bijeljinskog Rotari kluba, uz podršku Gradske uprave koja je uredila podlogu.
Na igralištu su postavljene sprave za igru i vježbanje, prilagođene djeci s posebnim potrebama – ljuljaška za djecu u invalidskim kolicima i zajednička ljuljaška za djecu sa invaliditetom i djecu bez poteškoća u razvoju, vrtilica sa rampom za kolica i sprave za vježbanje čija visina je prilagođena djeci u kolicima.
UNHCR donirao računarsku opremu
U okviru UNHCR-ovog projekta „Pružanje pomoći za održivost, raseljenim osobama i povratnicima i podrška UNHCR-u u upravljanju podacima“ koji implementira organizacija „Hilfsverk“ (Hilfswerk Austria International), bijeljinskoj Gradskoj upravi je donirana računarska oprema. Dva laptop računara, štampač, projektor, fotoaparat i dodatna oprema za ove uređaje biće korišćeni u gradskom Odjeljenju za društvene djelatnosti, odnosno Odsjeku za zdravstvo i socijalnu zaštitu, nacionalne manjine, povratnike i raseljena lica koje je zaduženo za realizaciju ove vrste projekata. „Hilfsverk“ će organizovati i obuku za rad na računarima, kao i za unošenje podataka u bazu.
Magnetizam nauke na šestoj Noći istraživača
Koje su osobine njutnovskih i nenjutnovskih tečnosti, na kom principu rade naočare za slijepe i slabovide ljude, zašto neonska lampa sija u ruci bez kontakta sa izvorom električne energije ili kako se izdvaja DNK samo su neki od eksperimenata koje su prikazali učesnici ovogodišnje „Evropske noći istraživača“ u Bijeljini održane pod motom „Kreirajmo bolje sutra“.
Bijeljina dobija novi kružni tok
Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić ozvaničio je početak radova na izgradnji kružne raskrsnice između ulica Srpske vojske, Nikole Tesle, 27. marta i Žrtava fašističkog terora (raskrsnica "kod Bleda").
Delegacija Bijeljine na Malogospojinskim svečanostima u Šapcu
Načelnici gradskih odjeljenja za privredu i opštu upravu Dejan Savić i Jelena Savić predstavljali su Grad Bijeljinu na Malogospojinskim svečanostima u Šapcu.
Gradski budžet stabilan
Na današnjoj 10. redovnoj sjednici Skupštine Grada Bijeljina, između ostalih odluka, usvojen je Izvještaj o izvršenju budžeta u prvoj polovini 2017. godine.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
Sledeća >>
Preuzmite aplikaciju
Facebook